A profit az nem egy csúnya szó

külföld
2013 október 02., 03:54

Sem a vállalkozás, sem a vagyonosodás, sem az adócsökkentés - ez David Cameron válaszának kulcsmondata a brit Munkáspárt rezsicsökkentő javaslatára. Az ellenzékben lévő Ed Miliband múlt héten dobta be, hogy ha pártja kormányra kerül, 2015-től húsz hónapra befagyasztanák az energiárakat. Szerinte a cégek túl sokat számláztak túl hosszú ideig.

Cameron szerint ez előbb felsorolt fogalmak nem csúnyák, pláne nem elitisták.

"A profit nem a probléma, hanem maga a megoldás. Nem a kormány teremt állásokat, a vállalatok fizetnek bért az embereknek. Tőlük van pénz, amiből ételt tudtnak venni az emberek, és miattuk lehet sikeres az ország."

Ezzel együtt Cameron elismeri, hogy lenne tennivaló az energiapiac szabályozásában. Szerinte a kormánynak át kell tekinteni az energiacégek támogatását. Korábban arról beszélt, a kormány törvényt alkot arról, hogy az energiaszolgáltatók minden fogyasztónak kötelesek lesznek az általa hozzáférhető legalacsonyabb tarifákat felajánlani.

"Nincs rövidebb út a lehetőségek földjére" - mondja Cameron.

(guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.