A profit az nem egy csúnya szó

2013 október 2., szerda 3:54

Sem a vállalkozás, sem a vagyonosodás, sem az adócsökkentés - ez David Cameron válaszának kulcsmondata a brit Munkáspárt rezsicsökkentő javaslatára. Az ellenzékben lévő Ed Miliband múlt héten dobta be, hogy ha pártja kormányra kerül, 2015-től húsz hónapra befagyasztanák az energiárakat. Szerinte a cégek túl sokat számláztak túl hosszú ideig.

Cameron szerint ez előbb felsorolt fogalmak nem csúnyák, pláne nem elitisták.

"A profit nem a probléma, hanem maga a megoldás. Nem a kormány teremt állásokat, a vállalatok fizetnek bért az embereknek. Tőlük van pénz, amiből ételt tudtnak venni az emberek, és miattuk lehet sikeres az ország."

Ezzel együtt Cameron elismeri, hogy lenne tennivaló az energiapiac szabályozásában. Szerinte a kormánynak át kell tekinteni az energiacégek támogatását. Korábban arról beszélt, a kormány törvényt alkot arról, hogy az energiaszolgáltatók minden fogyasztónak kötelesek lesznek az általa hozzáférhető legalacsonyabb tarifákat felajánlani.

"Nincs rövidebb út a lehetőségek földjére" - mondja Cameron.

(guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt