"S mindez a cigányok miatt van, mondjuk ki"

Tbg
POLITIKA
2013 október 02., 07:58

S mindez a cigányok miatt van, mondjuk ki. Nem vagyok rasszista, nem általánosítok, egyes cigányemberek miatt rossz a közérzetük az embereknek a Donnerban.

- ezeket a mondatokat Szép Tamás kaposvári önkormányzati képviselő mondta a testület ülésén. Szép a kaposvári Donner városrész képviselője, ahol egy ideje téma a beszámolók szerint az utcán élő cigányok ügye.

photo_camera , Kaposvar.hu)

Szép Tamás interpellációjára a helyi rendőri vezető írásban válaszolt, de a képviselő nem elégedett meg a járőrök számával, folyamatos utcai jelenlétet követel a rendőrök részéről. Mondandóját így zárta:

Ha ilyen gond lesz a jövőben is, ismét interpellálok.

Update: Kommentelőnk talált az utcán (Iszák uca) álldogáló cigányokat és nem cigányokat a Google Street View felvételei között, íme:

photo_camera )

(via Index/Sonline)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.