Meztelen akcióval tiltakozik a kaposvári művészosztály

oktatás
2013 október 03., 13:37
comments 1

A Kaposvári Egyetem harmadikos színészosztálya az osztálytermében vetkőzött le csütörtökön a rektori utasítás ellen tiltakozva. A KaposPont-on megtekinthető az egyik hallgató videója is az akcióról.

kaposvar2

Csapó Virág, az osztály beszédtechnika-oktatója elmondta, hogy tegnap értesült a rektor döntéséről, eddig pedig soha nem hallott panaszt arra, hogy gond lenne a diákok öltözködésével. Ma a portás értesítette a tanárokat, hogy mostantól figyeljenek erre. A harmadikos osztály ezután közösen találta ki az akciót. Először bementek az iskolába a rektor által előírt öltözetben, aztán rájöttek, hogy így nem maradhatnak tovább. Ekkor vetkőztek le. Amúgy így néznek ki:

kaposvar

Hétfőre egy strandpapucsos demonstráció is szerveződik. Ennek szervezője, az elsős Bíró Dávid elmondta, az évnyitón nem engedték be, vagy a hátsó sorokba ültették azokat, akik nem voltak megfelelően öltözve, és ők nem foghattak kezet a dékánnal sem.

Azt javasolnám a rektornak, hogy vonja vissza ezt az utasítást az öltözködési szabályokról - mondta Aáry-Tamás Lajos oktatási biztos az Origónak. Az ombudsman szerint problémás Szávai Ferenc rektor utasítása, aki betiltotta többek között a rövidnadrágot és a "túl mély" dekoltázst, valamint az erős sminket.

kaposvar3

Kerestük Szávai Ferenc rektort, aki egyelőre nem válaszolt. Más forrásból ugyanakkor úgy hallottuk, többek között az lehetett az előzmény, hogy voltak, akik strandpapucsban vettek részt a diplomaosztón.

Update: A Fidelitas, a Fidesz ifjúsági tagozata arra kéri Szávai Ferencet, „a Kaposvári Egyetem fura urát, hogy haladéktalanul részesítse amnesztiában a sminkcsendőrök által megrótt dekoltázsbűnözőket és miniszoknyás erkölcsgyalázókat”, mert közel 25 évvel a rendszerváltás után nincs szükség arra, hogy „Gogolák elvtársnő idejére emlékeztető rendeletekkel” korlátozzák a fiatalok öltözködését és szabadságát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.