Az olasz szélsőjobb a kormányt támadja a menekültek hajókatasztrófája miatt

2013 október 4., péntek 8:28
3

A csütörtöki hajókatasztrófa miatt, amiben legkevesebb 130 menekült vesztette életét, és kétszáz embert még mindig keresnek, egymásnak estek a parlamenti pártok Olaszországban.

Az ellenzéki, szélsőséges Északi Liga a kongói származású Cécile Kyenget támadta. Kyenge integrációs miniszterként beiktatása óta küzd a bevándorlási törvények lazításáért. Szintén támadták Laura Boldrini képviselőházi elnököt, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) volt szóvivőjét, aki a menekültek befogadását szorgalmazta.

A párt elnöke, Roberto Maroni szerint sem a kormány, sem az Európai Bizottság nem teljesítette kötelességét az emberkereskedelmi elleni harcban. Az alelnök Gianluca Pini szerint pedig Boldrini és Kyenge  személyesen felelősek a tragádiáért.

Kyenge határozottan visszautasította a vádakat, szerinte ezek a kijelentések nem csak az ő becsületét sértik, hanem az áldozatok emlékét is.

A pénteki olasz lapok a szégyen mészárlásaként és a menekültek temetőjeként említik a csütörtöki tragédiát.
A La Repubblica szerint ez volt az illegális bevándorlók legnagyobb tengeri tragédiája, és gyerekek és terhes nők is voltak az áldozatok között.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt