A magyar zászlón közösültek a szentesi diákok, azért kaptak figyelmeztetést

politika
2013 október 07., 08:47

Tegnap megírtuk, hogy egy szentesi gimnázium drámatagozatának tanárai fegyelmit kaptak, mert az igazgatónak nem tetszett a színdarab, amit a Skabá fesztiválon előadtak. Most az igazgató helyesbítést kér az első cikket író Délmagyartól, mert szerinte több dologban is tévedtek.

  • Nem fegyelmit, hanem figyelmeztetést kaptak a tanárok.
  • A Délmagyar újságírója nem akarta megnevezni a forrását az igazgatónak, ezért szerinte hiteltelen a cikk.
  • Nem a színdarabok témája, vagy mondanivalója volt a baj, hanem, hogy az egyik darabban egy asztalra terített magyar zászlón közösültek a szereplők. Történetesen a magyarságot súlyosan sértő, annak nemzeti jelképét, a magyar nemzeti lobogót megbecstelenítő jelenetet adtak elő a diákok. Tételesen: a nemzeti lobogóval leterített asztalon közösült a szeretőjével (pontosabban imitálta a közösülést) XY. Ezzel – sajnos ismételten – olyan dolog történt a színpadon, amely méltatlan iskolánk és nemzetünk szellemi örökségéhez.
  • Az igazgató szerint ez a magyar nemzetet és jelképeit sérti.
  • "A kollégák mentségére legyen, hogy a színdarabot diákok írták. Ez azonban nem mentség a megfelelő kontroll hiányára"
  • A "fegyelmit" nem A legnagyobb magyar, hanem az Önmagával vívja című darabért kapták.
  • "Az iskolavezetés minden tőle telhető segítséget megad a drámatagozat működéséhez. Példának álljon itt a nemrég megnyert kétmilliós pályázatunk az Ördögkatlan fesztiválon való részvételre, valamint a tagozaton tanítók személyi feltételeinek maximális biztosítása."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.