A kormány vett egy bazi nagy gáztározót

gazdaság
2013 október 08., 07:53

Orbán Viktor hétfőn azt mondta, hogy a kormány minden gáztározót államosítana. És kedden már ki is vásárolták a Mol-t a stratégiai gáztárolót tulajdonló MMBF Zrt.-ből. A gáztároló 51 százaléka az állami MFB tulajdonába került, a Mol fennmaradó, 21,46 százaléknyi részesedését a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség vásárolta fel.

Hogy mennyiért, az nem derült ki a Mol a budapesti tőzsde honlapján megjelent közleményéből (.pdf). Csak annyit tudni, hogy

"az értékesítési ár alapját független könyvvizsgálók bevonásával történt vagyonértékelés képzi".

A gáztároló 1,9 milliárd köbméter kapacitású, itt tárolják Magyarország biztonsági tartalékát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.