A Sanoma eladta a volt Nemzeti Tankönyvkiadót

gazdaság
2013 október 08., 12:19

Újabb nevén Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó Zrt.-t. A cég 2006-ban került a finn Sanoma többségi tulajdonába. Most a jelenlegi menedzsment tagjaiból álló konzorcium veszi meg a céget - írja a Wall Street Journal. 2012-ben a cég nettó bevétele 21 millió euró volt. Az eladást a kedvezőtlen feltételekkel magyarázzák a magyar oktatási piacon.

"A tulajdonosváltás a tankönyvkiadó céljait, tevékenységét nem érinti: a vállalat továbbra is a nemzeti köznevelési rendszer megújulásához szükséges minőségi tananyagok elkészítését tekinti legfontosabb feladatának" - írja közleményében az NTK.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.