Már megint milyen ostoba provokációnak ült fel a magyar diplomácia?

politika
2013 október 8., 9:13
photo_camera Forrás: Pusztaranger.wordpress.com

Magyarország bécsi nagykövete, Szalay-Bobrovniczky Vince magánál az osztrák államfőnél, Heinz Fischernél tiltakozott egy linzi kiállítás képei miatt.

Az államfőnél. Egy kiállítás képei miatt.

Magáról a kiállításról még csak nem is halottunk, pedig Marika Schmiedt kiállított képei már áprilisban botrányt okoztak. Akkor a magyar szélsőjobbal bensőséges viszonyt ápoló osztrák ügyvédnő, Eva Maria-Barki tiltakozott az akkor még Linz utcáin kihelyezett plakátok miatt. Pár plakátot megrongáltak, az osztrák sajtó szerint magyar emigránsok.

Most új helyszínre, a linzi régi városházára került a kiállítás - mert a képeket áprilisban két rendőr tévedésből fasiszta propagandának nézte és letépte. Az alkotó, Marika Schmiedt kárpótlásként kapott lehetőséget arra, hogy a plakátokat a város hivatalos kiállítóhelyén is kirakhassa.

Maguk a képek amúgy elég vacakok, vagy ahogy az Index riportere jellemezte őket:

"közhelyesek, ostobán provokatívak és sajnos borzalmasan igénytelenek is".

Schmiedt olyan vizuális gegekkel próbálja kritizálni a magyarországi romapolitikát, mint az Orbán Viktor képmásával és a Jobbik logójával díszített cigányszalámi, vagy egy Jobbik-tüntetésen készült kép egy Hitler-bajszos tüntetőről, amire referenciaként "copy-paste" felirattal Adolf Hitler képét is rámontírozta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt