Részegen rendőröket vertek, mennek a börtönbe

bűnügy
2013 október 08., 11:58

Hat évet kapott hivatalos személy elleni erőszak, maradandó fogyatékosságot okozó és könnyű testi sértés miatt a Budapest Környéki Törvényszéken, aki 2011-ben Érden megvert egy rendőrt. Három társa három évet kapott.

A vádlottak 2011. október 12-én este egy érdi kocsmában italoztak, majd hangoskodva autóba szálltak. Két rendőr megállította őket.

A vezetőnél nem voltak iratok. Az elsőrendű vádlott ököllel megütötte az egyik járőrt, aki a földre került. Ezután acélbetétes cipőjével többször arcon rúgta a földön fekvő rendőrt.

A másik járőr rádión segítséget kérés elővette a szolgálati fegyverét. A támadók ezt megpróbálták elvenni tőle és azzal fenyegették, hogy lelövik. A vádlottak csak akkor hagyták abba a verekedést, amikor több figyelmeztető lövés is eldördült.

A két  rendőr közül az egyik könnyű sérüléseket szenvedett, a másiknak azonban eltört az arccsontja, orra és keze is.

A vád és a védelem egyaránt fellebbezett, így az ítélet nem jogerős, várhatóan a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik a büntetőper. Az elsőfokú bíróság azonban kedden, az ítélethirdetés után azonnal elrendelte a három vádlott letartóztatását. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.