Emberrabló rabbik kínzással bírták válásra az erre nem hajlandó ortodox férjeket

bűnügy
2013 október 10., 20:36
comments 6

Az ortodox zsidóknál a válás nem egyszerű dolog. Ahhoz, hogy egy nő hivatalosan elválhasson, nem elég, hogy a rabbik bírósága engedélyezze ezt, meg kell szerezniük férjük írásos beleegyezését is. Ez nem mindig egyszerű. Erre a problémára dolgozott ki sajátos megoldást két brooklyni rabbi, Martin Wolmark és Mendel Epstein.

A csütörtökön nyilvánosságra került bírósági dokumentumok szerint Wolmark és Epstein tízezer dollárért vállalták, hogy a bírói tanácsban garantálják a válást, további ötvenezerért pedig azt is elintézték, hogy a férj megadja az írásos beleegyezést is. Erre specialistákat alkalmaztak, Yaakovot és Arielt, akik készésgesen elrabolták a férjeket, akiket veréssel, kínzással arra is rávettek, hogy aláírják a papírokat.

Az összeeskűvést egy fedett FBI-ügynök leplezte le, aki augusztus 7-én jelentkezett Wolmarknál, hogy válni szeretne. Wolmark irányította Epsteinhez, aki aztán elmagyarázta az ügymenetet. Vagyis, hogy majd valaki elrabolja a vonakodó férjet, akit pár órán át vernek és kínoznak, ami után a tapasztalatok szerint meg fog enyhülni. (Via The New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.