Lebontották az első állványokat a Várkert Bazárról

Az egykori Testőrpalota homlokzata az első, amiről lekerült az álványzat a Várkert Bazár felújítási munkáiban. A 6,7 milliárd forintos uniós támogatásból készülő projektet a tervek szerint jövő március végén adják át.

varbazar_6

A Várkert Bazár infón lévő ütemterv szerint most őszre ezzel kell végezni: Homlokzatfestés befejezése. A multifunkcionális rendezvényterem és alatta a mélygarázshoz a lehajtó rámpa és a komplett zárófödém kizsaluzása.

varbazar_10

2013-2014. tél: Bokrétaünnep (ez az épület legmagasabb pontjának az elérése, esetünkben a szerkezetkész állapot). Az északi és déli paloták rekonstrukciójának befejezése.Déli bazársor és pavilon

varbazar_9

2014. tavasz. Befejeződik a neoreneszánsz kert rekonstrukciója. Projektzárás, nyitóünnepség szalagvágással.

varbazar_8

A Várkert Bazárban egy föld alatti rendezvénytermet is kialakítanak, itt koncerteket és egyéb kulturális eseményeket tartanak majd.

varbazar_5

varbazar_7

Déli bazársor és pavilonban az eredetileg különálló helyiségeket részben egybenyitják, az így nyert tágas térben kávéház nyílik. A déli, ún. Fülkepavilon oldaltere lesz a főbejárata a föld alá süllyesztett, ezer fő befogadóképességű rendezvényteremnek. Az Északi bazársoron tíz helyiséget kettesével-hármasával összenyitva látványműtermeket alakítanak ki.

varbazar_4

varbazar_3

varbazar_2

varbazar1

és a látványterv szerint ilyen lesz

varkert-bazar

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.