Emlékeznek még a buzibombára?

meghökkentő tudomány
2013 október 11., 13:22

Most megint előkerült a történet, a Gizmodo talált rá. A buzibomba tervdokumentációját annak idején a Sunshine Project nevű, a biológiai hadviselés ellen létrehozott nonprofit csoport szerezte meg, de már évekkel ezelőtt levetették az oldalukról. A tervet amúgy az ohiói Wright Lab dolgozta ki, hat évre 7,5 millió dolláros támogatásért pályáztak, hogy megalkothassák nem halálos szuperfegyverüket. A projektet

Zaklató, Megalázó és "Rosszfiú"-azonosító Vegyszerek

címen futtatták, de valójában egy olyan anyagon kísérleteztek, ami "meleggé tenné az ellenséges katonákat, így alakulataik összeomlanának, mert a katonák ellenállhatatlanul vonzóvá válnának egymásnak".

És ez még nem is a legrosszabb ötletük volt, dolgoztak a szájszagbombán és egy olyan vegyszeren, amivel csípő rovarok rajait vezették volna az ellenségre.

A Pentagon elismerte, hogy fontolgatta az ötletet. "A védelmi minisztérium elkötelezetten keresi, kutatja és fejleszti a nem halálos fegyvereket" - írták közleményükben.

A Wright Lab már 2007-ben elnyerte az Ig-Nobelt, a hülyeség legnagyobb nemzetközi elismerését. (Via Gizmodo)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.