Emlékeznek még a buzibombára?

2013 október 11., péntek 13:22
2

Most megint előkerült a történet, a Gizmodo talált rá. A buzibomba tervdokumentációját annak idején a Sunshine Project nevű, a biológiai hadviselés ellen létrehozott nonprofit csoport szerezte meg, de már évekkel ezelőtt levetették az oldalukról. A tervet amúgy az ohiói Wright Lab dolgozta ki, hat évre 7,5 millió dolláros támogatásért pályáztak, hogy megalkothassák nem halálos szuperfegyverüket. A projektet

Zaklató, Megalázó és "Rosszfiú"-azonosító Vegyszerek

címen futtatták, de valójában egy olyan anyagon kísérleteztek, ami "meleggé tenné az ellenséges katonákat, így alakulataik összeomlanának, mert a katonák ellenállhatatlanul vonzóvá válnának egymásnak".

És ez még nem is a legrosszabb ötletük volt, dolgoztak a szájszagbombán és egy olyan vegyszeren, amivel csípő rovarok rajait vezették volna az ellenségre.

A Pentagon elismerte, hogy fontolgatta az ötletet. "A védelmi minisztérium elkötelezetten keresi, kutatja és fejleszti a nem halálos fegyvereket" - írták közleményükben.

A Wright Lab már 2007-ben elnyerte az Ig-Nobelt, a hülyeség legnagyobb nemzetközi elismerését. (Via Gizmodo)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt