Remek csapdába csalta magát az amerikai törvényhozás

külföld
2013 október 11., 15:56

Elég gyorsan kéne dönteniük az adósságplafon emeléséről - erről bővebben itt -, amihez viszont jó volna tudniuk, hogy amúgy hogy állnak a dolgok az amerikai gazdaságban. De mert október elsejétől leállt az amerikai kormány, azok a hivatalok sem működnek, ahol ezt kiszámolnák nekik.

És a piac is csak sötétben tapogatózhat. A hivatali szünet miatt októberben már nem adták ki a szeptemberi munkaerőpiaci statisztikákat, de elmaradt a kereskedelmi és a kiskereskedelmi forgalom alakulásáról szóló havi statisztika is. És az inflációs adatot se fogja kiszámolni senki.

És ez még nem minden. Ezek az adatok legalább megvannak, csak nem volt ki összesítse. Viszont a leállás miatt októberben már adatokat sem gyűjtöttek, így ezeket akkor sem tudják majd összegezni, ha újra munkába áll a kormányzat.

Magyarán, most úgy kell költségvetési kérdésekről vitatkozni, hogy senkinek nincs még csak közelítő fogalma sem az amerikai gazdaság aktuális állapotáról. (Via The Atlantic Wire)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.