A Fideszes Kovács Csaba nyert Baján

baja_valasztas_19

47 százalékos volt a részvétel. Az eredmény:

  • 138 a Fidesznek.
  • 69 szavazat az MSZP-Együtt közös jelöltjének.
  • 14 a Jobbiknak.
  • 0 az LMP-nek.

Az Index szerint ezt Zsigó Róbert polgármester jelentette be a Fidesz kampányirodájában, de sokkal korábban, mint a hivatalos eredményhirdetés lett volna. Nem tudni, honnan tudta előre a számokat.

baja_valasztas_18

Az indexes Német Tamás szerint az Echo TV-t, a HírTv-t és az MTV-t beengedték a Fidesz pártirodába, de mást nem, így csak ők hallották, amikor Zsigó az eredményekről beszélt.

A bajai időközi választást korábban is Kovács Csaba nyerte, de az egyik szavazókörben, ahol a Fidesz nagyot nyert, meg kellett ismételni a szavazást, mert utaztatták az embereket, amivel megsértették a kampánycsendet.

Zsigó az alábbi közleményt adta ki:

"Baja világosan megüzente, hogy nem kér többet a bukott baloldalból. Baja immár másodszor is világosan megüzente, hogy nem kér a bukott baloldalból, se együtt, se külön-külön. A Fidesz köszönetet mond a választáson másodszor is megjelent választóknak, akik bizalmukat adták a további munkához. A bukott baloldalnak tudomásul kell vennie a vereségét."

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.