Ön mennyiért adná el a szavazatát?

2013 október 14., hétfő 11:08

A második körben talán sikeresen lezajlott bajai választás után a mindig forró kérdés égetőbb, mint valaha: mennyibe kerül egy magyar választópolgár szavazata?

Nem hiszem el, hogy nincs az a pénz, amiért a szavazófülke magányában a legelvakultabb Gyurcsány-rajongó nagymama vagy Orbánba szerelmes szintén nagymama ne húzná az ikszet a gyűlölt ellenfél neve mellé. Ön is megtenné, kedves olvasó. És nemcsak erre a két férfira, hanem a magyar politikai spektrum bármely szereplőjére az LMP-től a Jobbikig, vagy valami egészen vad parlamenten kívüli pártig. Van az a pénz.

A kérdésünk tehát nagyon egyszerű. Önnnek mennyi az annyi? Mennyi pénzt kellene kapnia, hogy cserébe bármelyik pártra hajlandó legyen szavazni, amit csak a borítékot átadó ember kér?

Jó szavazást, kívánunk, sajnos mi nem tudunk semmit ajánlani cserébe. Még egy 16. havi nyugdíjat sem tudunk beígérni, így muszáj lesz most az egyszer őszintén szavazni. Hogy élen járjak a jó példával, elmondom, az én esetemben 500 000 forint lenne ez az összeg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt