A történet, amit éppen mindenki oszt

külföld
2013 október 15., 14:08

A történet dióhéjban: az ABC-nek van egy És te mit tennél (What Would You Do) című műsora, amiben rejtet kamerával rögzítik hétköznapi emberek reakcióit nem feltétlenül hétköznapi helyzetekben. Az aktuális adásban éppen azt tesztelték, ki hogyan reagál arra, ha egy rasszista seggfej zaklatni kezd egy muzulmán eladót.

Az egyik megfigyelt egy amerikai katona volt. Amikor a rasszistát játszó színész odalépett hozzá, hogy nem zavarja-e, hogy egy muszlim szolgálja ki, a katona azt feleli, hogy Amerikában mindenki szabadon gyakorolhatja a vallását.

Amikor a rasszista folytatja a muszlim zaklatását, a katona kizavarja a boltból.

Ezért hordom ezt az egyenruhát. Hogy bárki, aki ebben az országban él, szabad lehessen.

És ez még csak nem is a legjobb rész. Az akkor jön, amikor a stáb leleplezi magát, a műsorvezető pedig hősnek nevezi. "Nem, uram. Én csupán ember vagyok" - válaszolja erre. (Via)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.