Aquapark nyílt Kabulban

Afganisztán jövőjében még mindig rengeteg a bizonytalanság, de vannak helyi üzletemberek, akik úgy döntöttek, inkább elkezdenek befektetni, mint hogy tétlenül várják, mi lesz az országgal. Ötmillió dollárból most egy aquaparkot építettek fel Kabulban.

REUTERS/Omar Sobhani

A 2300 négyzetméteres komplexumban minden megtalálható, ami bárhol a világon a hasonló parkokban. A belépő 500 afgán afgániba, azaz kb. 9 dollárba kerül, és belépni csak egy nagyon alapos átvizsgálás után lehet, amit fegyveres őrök hajtanak végre a bejáratnál. A férfiak és a nők elkülöníthetve fürödhetnek csak, de a fiú és lány gyerekek 10 éves korukig használhatnak közös medencét.

REUTERS/Omar Sobhani

A park egyik menedzsere, Mahmod Najafi szerint a beruházásuk állásfoglalás is, és üzenet a többi afgán üzletembernek, hogy vállalkozzanak. Mert ha amiatt aggódva, hogy mi lesz majd jövőre, nem tesznek semmit, soha nem fog fejlődni az ország.

(via Atlantic Wire)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.