Aquapark nyílt Kabulban

külföld
2013 október 15., 13:00

Afganisztán jövőjében még mindig rengeteg a bizonytalanság, de vannak helyi üzletemberek, akik úgy döntöttek, inkább elkezdenek befektetni, mint hogy tétlenül várják, mi lesz az országgal. Ötmillió dollárból most egy aquaparkot építettek fel Kabulban.

photo_camera REUTERS/Omar Sobhani

A 2300 négyzetméteres komplexumban minden megtalálható, ami bárhol a világon a hasonló parkokban. A belépő 500 afgán afgániba, azaz kb. 9 dollárba kerül, és belépni csak egy nagyon alapos átvizsgálás után lehet, amit fegyveres őrök hajtanak végre a bejáratnál. A férfiak és a nők elkülöníthetve fürödhetnek csak, de a fiú és lány gyerekek 10 éves korukig használhatnak közös medencét.

photo_camera REUTERS/Omar Sobhani

A park egyik menedzsere, Mahmod Najafi szerint a beruházásuk állásfoglalás is, és üzenet a többi afgán üzletembernek, hogy vállalkozzanak. Mert ha amiatt aggódva, hogy mi lesz majd jövőre, nem tesznek semmit, soha nem fog fejlődni az ország.

(via Atlantic Wire)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.