Csótányban van a pénz!

külföld
2013 október 15., 12:10

Gombamód szaporodnak a csótányfarmok Kína-szerte, ahol a szárított csótány kilójáért akár 40 dollárt (9000 forintot) is adnak. A csótányt részben étkezési célra tenyésztik, de a kozmetikai és a gyógyszeripar is felvásárló.

A csótányt a hagyományos keleti orvoslásban használják gyógyszeralapanyagnak. A csótányport a kopaszság, az AIDS és a rák gyógyítására is használják. A kozmetikai ipar olcsó proteinforrást lát bele. További érdekességek a csótányokról és a csótányporról a Los Angeles Timesban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.