Kanadai tinédzserek lopott autókkal menekültek el otthonról

Egy kanadai tinédzser pár lopott egy autót, majd ahogy bírtak, nekivágtak a világnak. A 16 éves fiú és a 13 éves lány Ottawa mellől indult el, és az Egyesült Államokban, Maine államban kapták el őket.

Addigra már túl voltak üldözéseken, a határon még rájuk is lőttek, volt, amikor 160 kilométer per órás sebességgel hajtottak.

Az egész valamikor vasárnap éjjel kezdődött, egy 2002-es arany színű Chevy Avalanche-ot lopott el a srác, aki utána a barátnőjéért hajtott. Az ottawai rendőrök üldözték az autót, de aztán közlekedésbiztonsági okokból letettek róla. Az autót később üresen találták meg egy parkolóhelyen.

Az amerikai rendőrség szerint a pár ezután ellopott egy másik autót, és azzal hagyták el Kanadát. A határon próbálták feltartóztatni őket, egy járőrautó össze is ütközött velük, a határőrök pedig figyelmeztető lövéseket is leadtak, de ennek sem volt sok haszna.

A második autójukat is később üresen találták meg Maine államban, ahol egy újabb jármű, egy Dodge kisteherautó eltűnését jelentették. A járőrök nem sokkal később kiszúrták ezt az autót is, de nem sikerült leszorítaniuk.

Végül a furgon akkor állt meg, amikor defektet kapott a rendőrök által kihelyezett tüskés útakadályon. Ezek után gyalog próbáltak meg menekülni egy töltésen keresztül, de hamar elkapták őket. Kórházba kerültek, a lánynak ugyanis sérülései lettek menekülés közben. (via NationalPost)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.