Ezentúl borzasztóan egyszerű lesz pénzt utalni e-mailben

gazdaság
2013 október 16., 19:42

De pont ezért kifejezetten veszélyes is. A Twitter-alapítú Jack Dorsey cége, a Square ma mutatta be a Square Cash-t, a cég tök egyszerű szolgáltatását arra, hogy az emberek e-mailben pénzt küldhessenek egymásnak. Bármilyen Visa, vagy Mastercard kártyáról lehet utalni és fogadni, csak a célszemélynek kell egy mailt küldeni a tárgyban megjelölt összeggel, és rácécézni a cash@square.com-ot.

A cég mailben válaszol és egyből el is indítja az utalást. A nagy veszély pedig az, hogy a Square semmilyen felelősséget nem vállal a pénzért. Ha valaki feltöri a gmail-fiókunkat és elkezd utalgatni, azt nekünk ki is kell majd fizetni. Maximum 2500 dollárt lehet utalni egyszerre, és heti 250 dollár felett már kérdéseket is tesznek majd fel, hogy ember vagy-e.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.