Másodfokon is bukta a baloldali összefogás a békéscsabai jelölést

2013 október 16., szerda 8:30

A Békés megyei Területi Választási Bizottság helyben hagyta a békéscsabai helyi választási bizottság vasárnapi határozatát, vagyis Kovács Katalin, a baloldali összefogás jelöltje nem indulhat a november 10. időközi önkormányzati választáson.

A vasárnapi döntés után a baloldali összefogás pártjai még magabiztosan nyilatkoztak arról, hogy jelöltjük biztosan indulhat majd, de beszéltem olyan Együtt 2014-essel, aki háttérben elmondta, hogy valójában elszúrták a jelölést, és bukni fogják a fellebezést. Ennek ellenére most a területi választási bizottság határozatát is megtámadják.

Az történt, hogy a Párbeszéd Magyarországért Pártot még nem vették jelölő szervezetként nyilvántartásba. Márpedig Kovács Katalin a PM jelöltje is lett volna, de egy nyilvántartásba nem vett jelölőszervezet nem jelölhet. Ez szőrözésnek tűnhet, végülis a Párbeszéd Magyarországért bizonyítottan létező párt, aminek még parlamenti képviselői is vannak. Ugyanakkor az is elvárható volna, hogy képesek legyenek leadni a megfelelő papírokat. (Via HVG)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt