Megállapodtak az amerikai adósságplafonban

külföld
2013 október 16., 15:43

Hivatalosan csak később jelentik be, de a CNN és az AP szerint megállapodtak a szenátusban a megoldásról. Az adósságplafont február hetedikéig emelik meg, az ideiglenes költségvetés pedig január 15-ig fedezi a szövetségi kormányzat kiadásait.

A múlt héten még csak az egyhónapos amerikai államkötvények hozamán látszott, hogy a piacot idegesíti, ami az amerikai költségvetés körül folyik, de a héten már a hosszabb lejáratú kötvények hozamai is megugrottak.

Az egyhónapos kötvények hozama kedden 0,32 százalékra nőtt a pénteki 0,25 százalékról – ez szeptemberben még 0,03 százalék volt. Ennél aggasztóbb, hogy a három- és hathónapos kötvények korábban viszonylag stabil hozamgörbéje is megugrott: a háromhónapos kötvényeké a pénteki 0,08 százalékról 0,14 százalékra, a hathónaposaké 0,07 százalékról 0,16 százalékra.

Most viszont mindenki azt várja, hogy a tőzsde újra emelkedni kezd a várható bejelentés miatt.

Az előzményekről itt írt részletesen Király kolléga. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.