Tengeri teremtmény tetemére bukkantak

TUDOMÁNY
2013 október 16., 06:03

írja alliterálva az MTI. Tüneményes.

photo_camera Fotók: Courtesty of Catalina Island Marine Institute

Egy kaliforniai tengerbiológus búvárkodás közben bukkant rá egy szíjhal 5,5 méteres tetemére, amit 15 ember segítségével tudott csak a partra vonszolni.

oarfish16n-2-web

A Catalina Island Marine Institute (CIMI) stábja egyedülállónak nevezte a vasárnapi felfedezést. "Soha nem láttunk még ekkora halat" - mondta Mark Waddington, a CIMI Tole Mour nevű hajójának kapitánya. Szíjhalat már igen, de az utolsó, amit láttak, csak egyméteres volt.
oarfish16n-3-web

A szíjhalak természetes közege az ezerméteres mélység, így elég ritkán látni. A legnagyobb példányok akár 15 méteresre is megnőhetnek.

oarfish16n-1-web

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.