Áder Jánossal büntet a világ legbénább lehúzós oldala

internetek
2013 október 17., 18:54
  • Békésen internetezünk.
  • Hirtelen felugrik egy reklámablak.
  • Kiderül, hogy le vagyunk tartóztatva!
  • Mi lesz most?
  • Fizetnünk kell, vagy mehetünk börtönbe az illegális letöltésekért!
  • Vagy mégsem?

A felugró reklámként megjelenő (figyelem, tényleg csak azok kattintsanak , akik eléggé felkészültek erre a kellemetlenségre, és képesek megszabadulni tőle) fura nevű oldal hihetetlenül béna fenyegetőzéssel próbálja megtörni a bűntudatos netező agyát. Teszi mindezt potom 25 ezer forintért.

Cyber Crime!

Az átverés drámai módon egy kamu IP-cím leolvasóval indít: kész, vége, megvagyunk! A valószínűleg Google fordítóval összefércelt bevezetőből kiderül, hogy az az oldal alapfeltevése, hogy gyermek- vagy erőszakpornót nézünk, de minimum illegálisan torrentelünk. Az utóbbi talán nem is olyan ritka, mi persze sosem csinálunk hasonlót, és reméljük, hogy a kedves olvasók sem!

nem ugrik

Kiderül, hogy állatira lebuktunk a fenti két bűn valamelyikével. A törtmagyar szöveg szórja ránk a Btk. vonatkozó passzusait, hogy érezzük, mekkora bajban vagyunk. A dolog enyhe szépséghibája, hogy az idézett 148. és 161. cikkely a valóságban gyermekpornó helyett a „hadikövet elleni erőszakról” és az „erős felindulásból elkövetett emberölésről” szól.

Viszont most már tényleg nagyon megijedtünk, mert akár tizenegy év börtönt is kaphatunk, vagy ami még ennél is rosszabb, fizethetjük a „150 és 550 alapegység közötti bírságot”! Az „alapegység” azonban nincs definiálva. Mi van, ha aranyrúd az? A gatyánk is rámehet a dologra!

paysafe

Most mi lesz?

Ha tovább olvasunk, kiderül, hogy aggodalomra semmi ok, bűneink ugyanis kivételesen feloldozást nyernek, ha befizetünk 25 ezer forintot a „magyar állam” (sic!) számlájára PaySafeCard-on keresztül. Az erre a célra beágyazott alkalmazással azonban valószínűleg előbb tudnánk átutalni tevedatolyát, mint valódi pénzt, így az oldal valószínűleg nem is alkalmas tényleges lehúzásra. Élesben azért senki ne próbálja ki!

paysafe2

Áder Jánossal felturbózott webdizájn

A sehová nem vezető ál-bannerek fölötti fejlécbe a készítők láthatóan beleadtak apait-anyait, mivel sikerült belezsúfolniuk az összes olyan hazai bűnüldözési szerv logóját, ami a laikus számára picit is relevánsnak tűnhet. A megbilincselős képrészletbe a lábunk is beleremegett! Igazán viszont akkor szégyelltük el magunkat, mikor megláttuk Áder János köztársasági elnök közepesen morc fényképét.

aderclk

Lesütött szemmel kerestük a képernyőn az x-et, azonban ez sem ment olyan egyszerűen. Amellett ugyanis, hogy hülyének néz minket, az oldal másik nagyon idegesítő tulajdonsága, hogy a felirathoz híven valóban „megblokkolja” az internetet, és még külön ablakban megnyitva is visszaugrik saját magára. Szerencsére végül is sikerült bezárnunk különösebb anyagi veszteség nélkül.

Fejér Etelka

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.