Gyurcsány: Komolyan gondolom, hogy jobb, ha nem tudjuk, honnan volt az MSZP pénze

POLITIKA
2013 október 17., 9:01

"Közismert tény, hogy a választási kampányokban minden párt lényegesen többet költött, mint amennyit szabad lett volna, és mint amennyire legális forrásai lehetőséget adtak volna. Erre a közismert tényre utaltam hétfő este,

ez pedig nem az MSZP sara, hanem az egész magyarországi pártfinanszírozási rendszeré,

amelynek rendbetétele kulcskérdése lenne nem csak a politika megtisztulásának, hanem a korrupció elleni küzdelemnek is"

- mondta Gyurcsány Ferenc kérdésünkre, hogy mire gondolt hétfőn azzal a kijelentésével, hogy

“én voltam ennek a pártnak az elnöke, sok helyről vándorolt oda a pénz, Európából nem nagyon, ahonnan meg vándorolt, azt meg jobb, ha nem tudjuk”.

A volt miniszterelnök közölte, minden részét komolyan gondolta, azt is, hogy jobb, ha nem tudjuk. Ezen kívül szerinte két lépést is tett a korrupció ellen: megszüntette a pártpénztárnoki rendszert és kezdeményezte az új pártfinanszírozási törvény elfogadását.

Eredeti kijelentésére Puch László volt pénztárnok azt mondta, Gyurcsány mindig is hülyeségeket beszélt, Szanyi Tibor pedig már Lipótot és Csillag börtönt kezdett emlegetni.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt