Kicentrifugázta magát két kínai kislány

baleset
2013 október 17., 06:15

Minden kétséget kizáróan baleset történt, amikor két kisgyerek egy felültöltős mosógépbe zárta magát játék közben, és meghalt még szeptemberben Kínában.

A két- és hároméves lány otthon bújt bele a mosógépbe, miközben az anyjuk főzött, az apjuk zenét hallgatott. A házaspár egyéves kisfia szintén a lakásban volt. A Csianghszi tartományi településen a szülők már hiába vitték orvoshoz lélekszakadva a megtalált gyerekeket, nem tudtak segíteni rajtuk.

Az ügy azért kapott nagy nyilvánosságot, mert valaki a szülőknek azt mondta: felmerülhet a mosógépgyártó felelőssége. Az érintett Haier cég, amely szakértőt küldött a helyszínre, azonban elhárította ezt.

A legfrissebb hivatalos közlés szerint a rendőrség nem talált olyan motivációt, amely a szülőket gyermekeik megölésére indította volna, bizonyítottnak látta, hogy mindkettőjüket szerették, a tragédia rendkívül megviselte őket. A kérdéses időpontban más nem jutott be a lakásba, az idegenkezűséget kizárták.

A vizsgálat során bebizonyosodott, ha töltve van a dob és lezárják a gép fedelét, a programválasztó gomb pedig a centrifugáláson áll, akkor a dob automatikusan pörögni kezd. A szakértők megállapították, hogy a gyermekek mellkassérüléseit, a szív leállását és a fulladást egyértelműen a gyors centrifugálás okozta.

 

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.