Perel a Pain and Gain miatt a meggyilkolt magyar testvére

FILM
2013 október 17., 08:02

Rágalmazásért perli a Paramount filmgyártó céget Griga Zsuzsa, írja a Blikk. Az ő testvérét meggyilkoló miami bűnbanda történetét dolgozza fel Micheal Bay idei filmje, a Pain and Gain.

Az elég durva esetből a rendező egy vicces-abszurd vígjátékot hozott ki, Griga pedig elfogadhatatlannak tartja, hogy "komikus történetként tálalták a halálukat".

pain-and-gain-movie

Az áldozatot, Griga Ferencet és barátnőjét, Furton Krisztin egy megbeszélés ürügyén csalták el, mert meg akarták szerezni a pénzüket. A férfival egy fejére ejtett konditermi súly végzett, a nő annyi lónyugtatót kapott, hogy megállt a szíve.

Griga Ferenc egyébként pénz nélkül érkezett Miamiba, ahol szextelefonos ügyekkel gazdagodott meg.

Griga Zsuzsa korábban már többször jelezte, hogy nem egyezeik bele a filmbe, és kereste is a produkciós céget, akik azonban nem válaszoltak neki.

Rónai Péter ügyvéd a Blikknek azt mondta, először lehetetlen küldetésnek tartotta a pert, aztán mégis elvállalta az ügyet.

Az eredeti esetről készült egy hosszú cikksorozat is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.