Csoportos keresetet indítana az egyik Tea Party vezető a homoszexualitás ellen

külföld
2013 október 18., 20:45

Rick Scarborough még a Tea Party táborában is súlyos arcnak számít, az egykori baptista lelkész korábban jelentette már ki azt, hogy az AIDS Isten büntetése, most pedig egy meleg-ellenes aktivistával csevegve vetette fel annak lehetőségét, hogy pert kéne indítani a homoszexualitás betiltása érdekében.

Hasonlót, mint amilyen korábban a nagy dohánygyárak ellen folyt. A csoportos kereset mögött pedig az lenne, hogy ahogyan a dohányzás bizonyíthatóan rákot okoz, ugyanúgy a homoszexuálisok nagyobb eséllyel lesznek HIV-fertőzöttek. Ez pedig veszélyes és sokba kerül.

A hírhedt melegellenes szervezetéről ismert beszélgetőpartner, LaBarbera pedig helyesel, hogy bizony, ők mindig vágytak egy ilyen esetre, mondjuk egy gimnazista srácra, aki bevallotta az iskolai tanácsadójának hogy meleg, majd kiderül, hogy AIDS-es, de nem jött ilyen eset szembe velük.

Míg ha az igaz is, hogy a homoszexuális férfiak nagyobb eséllyel lesznek HIV-fertőzöttek, ezért elég nagy butaság magát a homoszexualitást, és mondjuk nem a megfelelő védekezés és informáltság hiányát okolni.

De persze az is kérdés, hogy honnan tudnának valaha szerezni valakit, aki a nevét és esetét adná egy hasonló csoportos keresethez. (via Gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.