Schwarzenegger amerikai elnök lenne

külföld
2013 október 18., 17:46

Ehhez mondjuk komolyabb törvénymódosítás is kéne, mert a jelenleg (és már elég régóta) érvényes szabályozás szerint csak amerikai születésű polgár lehet a nemzet elnöke.

De Arnie sosem arról volt híres, hogy könnyen feladná, a Page Six információi szerint a korábbi kaliforniai kormányzó most komoly lobbitevékenységet folytat, hogy már a 2016-os választásokon elindulhasson.

Schwarzenegger erről nyíltan beszélt azon a New York-i rendezvényen, amin amúgy éppen Stallonéval közösen forgatott filmjüket reklámozta.

Ahhoz, hogy az osztrák származású testépítő-filmsztár-kormányzó elnök lehessen, alkotmánymódosításra lenne szükség, ahhoz meg a szenátus meg a képviselőház kétharmados jóváhagyására.

Schwarzenegger 1983-ban lett amerikai állampolgár, és már 2010-ben nyíltan beszélt róla, hogy ha lehetősége lenne rá, indulna az elnöki címért.

Ha valami csoda folytán sikerülne keresztülvernie az amerikai törvényhozáson Schwarzeneggernek a szándékát, majd képes lenne a republikánus jelöltséget is megszerezni, akkor a jelenlegi tippek szerint a legnagyobb valószínűséggel Hillary Clinton ellen indulhatna.

Erre mondjuk én most nem látok semmi reális esélyt, de filmforgatókönyvnek elég jól hangzik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.