We are the 1%!

DeDi
2013 október 18., 07:43

Mennyire lehet elkeseredve Schiffer András, ha az Occupy Hungaryra próbál rátelepedni*, ami egyáltalán hogyan létezhet még 2013-ban? Schiffer pártja, az LMP a legfrissebb közvélemény-kutatás szerint 1 százalékon áll, az Occupy-mozgalom jelszava pedig a Mi vagyunk a 99 százalék.

* Csütörtök este kaptunk egy "sajtóközleményt" Bán Krisztiántól, aki az Occupy Hungary valakije. Ezt írta:

Visszautasítjuk, hogy pártpolitikusok nyilatkozzanak a rendezvényeinken!

A Valódi Demokráciát Most! Occupy Hungary mai rendezvényén megjelent Schiffer András, aki ott több televíziós nyilatkozatot tett, ami miatt az a téves látszat keletkezhetett, hogy az esemény kapcsolódik az LMP-hez. Schiffer annak ellenére nyilatkozott, hogy az esemény szervezőiként kifejezetten megkértük, hogy az eseményen vagy azzal a háttérben ne tegye. A pártelnök úr ezzel azt a gyakorlatot folytatta - amit már jól megszokhattunk a többi párttól: a civilek által szervezett események lenyúlását.
A Occupy mozgalom mind nemzetközileg mind Magyarországon kritikusan viszonyul a képviseleti demokrácia intézményeihez, kiváltképpen a pártokhoz. Ezért Schiffer megjelenése és nyilatkozattétele egy ilyen rendezvényen meglehetősen visszatetsző volt, mert ez által az a látszat keletkezhetett, hogy az LMP és a csoportunk között bármiféle együttműködés áll fenn. Ezt határozottan elutasítjuk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt