Ingyen sör és videógagek a Kétfarkú Kutya nagygyűlésén

Szombat délután tartotta nagygyűlését a Magyar Kétfarkú Kutya Párt az Erzsébet téren. A viccpárt két és fél órás maratoni performanszsorozattal igyekezett megfelelni a bírósági döntésnek, amely szerint túl komolytalanok a hivatalos bejegyzéshez. A békebeli szilveszteri műsorstruktúrát idéző program a zene mellett megpróbálkozott a stand up műfaján belül is nagyot alkotni. Majdnem sikerült.

mkkp2

  • 16.50 Szpottoltuk Hozé urat, az internetes celebritást, aki egy „Púzni jöttem! Büdeset! E!” feliratú táblával pózolt. A sliccéből egy virsli lógott.
  • 17.10 Az egyik MKKP-aktivista „Békeharc” feliratú táblával elbotlott egy kiálló aknafedőben. A fedőt visszahelyezték, személyi sérülés nem történt.
  • 17.28 Kétfarkú kutya alakúra szaggatott mézest osztogattak a jelenlevőknek.

A meghirdetett kezdés után több, mint fél órával Sickratman és az Intimtrió koncertje nyitotta a programot. „Azért szeretjük ezt a pártot, mert csak okos embereket vonz magához.” – mondta Sickratman, aki többször is kinézett a közönségben álló műsorvezetőre instrukcióért, hogy meddig kell játszaniuk. A szándékoltan amatőr kivitellel való poénkodás egyébként egyik vezérmotívuma volt az eseménynek. A másik az a sláger volt, hogy minden politikus lop.

Hat óra után bejelentették, hogy már csak három perc van hátra a nagygyűlés hivatalos kezdetéig. A színpad előtti füves területen nem gyűlt össze stage diving-ra alkalmas tömeg, ezért a távolabb bámészkodó közönséget a szervezők a „pogótérbe” invitálták.

A performansz Mátyás király metapoénokkal teletűzdelt, élő bejelentkezésével folytatódott. Az ehhez hasonló videóbejátszásokkal egyáltalán nem spóroltak a szervezők, a többségnek azonban nem nagyon sikerült megugrania még a Bagi--Nacsa duó kevésbé erős korszakának színvonalát sem, pedig láthatóan sok energiát fektettek a produkcióba.

mkkp1

A videótömegből kiemelkedett „Budai Gazdag Bulcsú” ál-kampányvideója, ami tényleg vicces volt. Ezután az MKKP elnöksége felolvasta a párt 2013-as, update-elt ígéreiteit. Sok egyéb mellett lesz wifis sör, Nemzeti Sivatag a Deák téren, tíz százalékkal magasabb pedagógusok, illetve huligánbarát stadionok építése is szerepel a párt országújító programjában. Kiderült, hogy azoknak, akik a vicckavalkád mögött valódi tartalomra számítottak, csalódniuk kell, ugyanis az MKKP külföldi előképeitől eltérően tényleg nem fogalmazott meg érdemi programot. Mindezt közös GDP-növelés követte a jelenlevő szimpatizánsok bevonásával.

Az esemény csúcsát jelentő szoborleleplezést sikerült sötétedés utánra időzíteni, így a rossz fényviszonyok miatt nem sok látszódott belőle. Az „Ismeretlen koszorúzó politikus szobrát” ezután „meg is koszorúzták” egy csokor rózsával. Szobordöntés nem történt.

A maratoni videóblokkhoz tartozó izlandi ál-körkapcsolást többet nem várták végig, mivel inkább beálltak az ingyen sörért várakozó sorba. A sör egyébként nem volt teljesen ingyen, mivel mindenkinek kellett valamit ígérnie cserébe. Én megfogadtam, hogy idén minden vizsgámon elsőre átmegyek.

Fejér Etelka

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.