A japán fiatalok egyszerűen abbahagyták a dugást

külföld
2013 október 20., 11:51

Legalábbis egy nem elhanyagolható hányaduk. Japánban a 16 és 24 közötti lányok 45 százalékát, és a fiú kortársaik negyedét egyáltalán nem érdekli a szex.

Akkora a kormányzati para az ún. „cölibátus szindróma” miatt, hogy úgy számolják, az amúgy is a legrosszabb születési statisztikákkal büszkélkedő japánok létszáma 2060-ra a harmadával kevesebb lesz (most 126 milliónyian vannak). De vannak még durva statisztikák onnan:

  • 2011-ben a 18 és 34 közötti agglegények 61 százaléka és az ugyanennyi idős egyedülálló nők 49 százaléka épp nem járt senkivel.
  • A 30 alattiak harmada soha nem randizott.
  • 2012-ben több öregeknek gyártott pelenkát adtak el, mint kisbabáknak valót.

De vannak még érdekes dolgok a Guardian cikkében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.