A JPMorgan 13 milliárd dollárt fizethet

gazdaság
2013 október 20., 14:51

Ekkora peren kívüli bírságban egyezett meg az amerikai igazságügy-minisztériummal a JPMorgan Chase & Co, az USA legnagyobb és a világ második számú pénzügyi szolgáltatója. Azért kell fizetniük, mert elsőrangú minősítésű kötvényeket bocsátottak ki 2005 és 2007 között nem elsőrendű (subprime) és más nagy kockázatú jelzálogkölcsönök fedezetével, ezzel pedig megtévesztették a befektetőket. Az USA történelmében ekkora összeget még soha nem fizetett egy vállalat egy összegben a kormánynak peren kívüli megállapodásban. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.