El nem készült Makovecz-épületeket építene a kormány

kultúra
2013 október 20., 12:32

A 2011-ben elhunyt Kossuth-díjas építész, Makovecz Imre életművének gondozásáról a héten hoztak kormányhatározatot. Eszerint május 30-ig többnyelvű monográfiát kell kiadni Makovecz munkásságáról, és március 15-én meg kell nyitni egy róla szóló kiállítást, továbbá jövő augusztusig ki kell alakítani egy Makovecz-túraútvonalat is, ahol a magyarországi organikus építészetet mutatják be.

photo_camera A makói Hagymaház

De ezeknél is nagyobb dobásra készülnek: a tervek szerint műemléki védelem alá vonnák a Makovecz-épületeket, sőt, a minisztériumoknak át kell nézniük a hátrahagyott terveket is, és javaslatot kell tenniük arra, közülük mit érdemes megvalósítani. Makovecz egyébként kb. 500 épületet tervezett, ezeknek közel a fele épült meg. A penzcentrum.hu talált egy-két igen extrém tervet, és itt van még néhány érdekes rajz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.