Közléscunami a bajai videóról: a Híradó értesülése szerint hamisítvány

POLITIKA
2013 október 20., 11:53

Az M1 Híradó vasárnap déli adásában azt közölte, hogy saját információi szerint a rendőrségi vizsgálat hamisnak találta a HVG.hu által közölt videót, amelyen egy férfi győzköd három másikat, hogy készpénzért illetve tűzifáért szavazzanak a Fidesz jelöltjére. A rendőrség hivatalosan nem közölt semmit. Mi pedig a fenti közléseket egyaránt közöljük.

hupikekromak1ű

A Híradó szerint a felvételen látható aktatáskás férfi G. Róbert Baja egyik városrészében, Bajaszentistvánon lakik, a másik három férfi Baja 20 kilométeres körzetében lévő két másik településen él.

Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője aznap az MTI-vel közölte, a bajai Fidesz már október 12-én büntetőfeljelentést tett a rendőrségen egy álfideszes ismeretlen tettes ellen, aki Baját járta, és választópolgároktól azt kérte, hogy szavazzanak a párt jelöltjére, amiért viszonzásul tíz mázsa fát ajánlott. A pénteken közölt videó igazolja korábbi büntetőfeljelentésük alaposságát - vélekedett.

Mesterházy Attila MSZP-elnök pénteken bejelentette: a bajai időközi választás eredményének megsemmisítését kezdeményezi a baloldali ellenzék. Azt mondta: az európai demokráciákban példátlan, hogy egy kormányzó párt a bajaihoz hasonló választási csalásba keveredjen.

A Demokratikus Koalíció azt közölte, feljelentést tesznek és a legfőbb ügyészhez fordulnak a videofelvétel miatt.
A bajai 32-es szavazókörben egy hete megismételt szavazást tartottak, mert a Kecskeméti Törvényszék megállapítása szerint kampánycsendsértés történt a szeptember 22-én megtartott időközi önkormányzati választáson. A voksolást a Fidesz jelöltje nyerte.

Választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt nyomoz a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság - közölte a szervezet szóvivője vasárnap az MTI-vel. Mihályné Bornemisza Eleonóra rendőr alezredes azt mondta, a megyei rendőr-főkapitányság pénteken rendelt el nyomozást feljelentés alapján a választás, a népszavazás, a népi kezdeményezés és az európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Hozzátette: az ügyről további részleteket nem kívánnak közölni, így azt sem, kinek a feljelentése alapján indult eljárás.

A 444.hu saját vizsgálata alapján azt közölte, hogy a felvételen látható törpikés dominó minden bizonnyal valódi.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt