Tart az autós demonstráció a főváros útjain

közlekedés
2013 október 20., 11:26
photo_camera MTI Fotó: Soós Lajos

Az autós demonstrálók azért autósdemonstrálnak, mert devizahitelesek. A Koppány Csoport autós demonstrációján három tucatnyi autós (az MTI szerint 35 jármű) tülköl keresztül-kasul a városon, meglehetős forgalmi dugót okozva figyelemfelhívásilag.

 

A demonstráció szervezője, Balogh Béla, a Koppány Csoport elnöke a menet indulása előtt azt mondta az MTI-nek: Orbán Viktor miniszterelnök szerint a civileknek kell összefogniuk a probléma megoldására, csak ők tudnak nyomást gyakorolni. Balogh remélte, hogy a vasárnap megjelentek elegen lesznek a nyomásgyakorláshoz. Balogh Béla szerint akár autóra, akár lakásra, akár szabad felhasználással vett fel valaki devizahitelt, mindenkit becsaptak. Az „Együtt a jövőnkért devizamenet” tagjai ezért minden hiteles mellett ki akarnak állni.

A demonstráció résztvevői követelték a hitelfizetéssel elmaradt emberek kilakoltatásának azonnali felfüggesztését, illetve hangoztatták, hogy „ki kell vívjuk az anyagi függetlenségünket”. Az autós tüntetők az ország több városából érkeztek, volt köztük budapesti, pápai és debreceni is. A megmozdulás résztvevői a Keleti pályaudvar irányába indultak el délelőtt 11 órakor, és nem sokkal délután fél egy előtt értek a Ferenc körút-Üllői út találkozásához. Az előzetes menetrend szerint itt délben kellett volna csatlakozniuk egy másik, Ócsáról indult menethez, de az fél egyre még nem érkezett meg. A konvoj az Üllői út és a Páva utca közötti szakaszon parkolt le, elfoglalva az úttest egyik sávját, kisebb fennakadást okozva a közlekedésben. Itt fogják bevárni a másik (a szervezők szerint több mint 300 kocsiból álló) autóskonvojt, majd a délután folyamán folytatódik az autós vonulás.

A tervezett útvonal a Budapesti Közlekedési Központ információi szerint a József körút–Rákóczi út–Kerepesi út–Hungária körút–Róbert Károly körút–Árpád híd–Pacsirtamező utca–Nagyszombat utca–Bécsi út–Vörösvári út–Árpád híd–Róbert Károly körút–Váci út–Dózsa György út. Miután megérkeztek a Dózsa György útra, várhatóan délután három és hat óra között az autósok a Dózsa György út Ajtósi Dürer sor felé vezető sávjában fognak várakozni. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.