A Tesco fél év alatt majdnem harmincezer tonna ételt dobott ki

gazdaság
2013 október 21., 08:04

Az előre csomagolt saláták 68 százalékát kidobták, ráadásul 38 százalékát a vásárlók. A brit Tesco most közölte, mennyi étel ment kárba az üzletekben 2013 első felében. A péktermékek fele, az almák negyven százaléka került a kukába.

Ráadásul ez csak az áruház 25 legjobban teljesítő árujának a mérlege. Úgy mérték meg, hogy ezeket a termékeket összevetették a Waste and Resources Action Programme (Wrap) adataival. A banánok ötödét eldobták és a szőlő negyede ment tönkre.

Azzal próbálják meg javítani az arányt, hogy például kisebb doboz salátákat árulnak majd. A zöldségek és a pékáruk megmentésére kisebb adagokat raknak majd ki, és tájékoztatják a vásárlókat, hogyan tudják felhasználni a megmaradt kenyeret.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.