Nyugati kormányok finanszírozzák az al-Kaidát?

külföld
2013 október 21., 13:09

Húszmillió dollárt szerezhetett az elmúlt két évben az al-Kaida arábiai szárnya, az AQAP az elrabolt nyugat-európai polgárokért kifizetett váltságdíjakból. Bár a nyugati kormányok hivatalosan tagadni szokták, név nélkül nyilatkozó európai diplomáciai források szerint többször is fizettek az emberrablóknak.

Például májusban egy elrabolt osztrák diákért és egy finn házaspárért. Bár az osztrák és finn kormányok tagadják, jemeni és nyugat-európai tisztviselők szerint több millió dollárt fizettek szabadon engedésükért. Őket állítólag egy jemeni törzs, valójában az AQAP rabolta el.

Ha ez tényleg így van, akkor az al-Kaida valójában európai országok pénzéből finanszírozza a terrort. (Via The Los Angeles Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt