Nyugati kormányok finanszírozzák az al-Kaidát?

külföld
2013 október 21., 13:09

Húszmillió dollárt szerezhetett az elmúlt két évben az al-Kaida arábiai szárnya, az AQAP az elrabolt nyugat-európai polgárokért kifizetett váltságdíjakból. Bár a nyugati kormányok hivatalosan tagadni szokták, név nélkül nyilatkozó európai diplomáciai források szerint többször is fizettek az emberrablóknak.

Például májusban egy elrabolt osztrák diákért és egy finn házaspárért. Bár az osztrák és finn kormányok tagadják, jemeni és nyugat-európai tisztviselők szerint több millió dollárt fizettek szabadon engedésükért. Őket állítólag egy jemeni törzs, valójában az AQAP rabolta el.

Ha ez tényleg így van, akkor az al-Kaida valójában európai országok pénzéből finanszírozza a terrort. (Via The Los Angeles Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.