Százmillióval gazdagodott, sportkocsit vett a nyelvvizsgacsalás főszervezője

POLITIKA
2013 október 21., 11:58

Parlamenti és önkormányzati képviselők, polgármesterek neve is felmerült a márciusban kirobbant nyelvvizsgabotrányban, értesült az Origo. Az ügyben mi is kerestük az eljáró Pest Környéki Nyomozóügyészséget. Megkeresésünkre a Pest Megyei Főügyészség szóvivője, Gyugyi Csilla válaszolt:

"Az eddig gyanúsítottként kihallgatott személyek körében képviselők érintettsége nem merült fel. Az ügyészek 6 köztisztviselőt hallgattak ki gyanúsítotként, ám államtitkári vagy helyettes államtitkári pozíciót betöltő személy nincs a gyanúsítottak között."

Az Origo ezzel szemben most azt állítja, hogy az ügyben egy oktatással foglalkozó, magas rangú kormányzati politikus gyermekének nevét is megtalálták a vizsgázók névsorán. Az érintettek között értesüléseik szerint fideszes, szocialista, MDF-es és szabad demokrata politikusok is vannak.

Azt is írják, hogy a csalássorozat már a kilencvenes években elkezdődött, és a főszervező ez idő alatt százmilliós vagyonra tett szert. Sportkocsit, ingatlanokat is vásárolt, ezeket értesüléseik szerint az ügyészség zár alá vette.

Gyugyi érdeklődésünkre azt írta, hogy egy embert tartóztattak le eddig az ügyben, öten pedig házi őrizetben vannak. Összesen 602 embert hallgattak ki gyanúsítottként.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.