Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Én hatalmas rajongója vagyok a gusztustalan ételeknek, de az io9 gyűjtésének nagy részétől még én is rosszul lennék. Szerintük a leggusztustalanabb ételek a világon ezek:
Dél-Kelet Ázsiában nagy sláger.
Szardínia szigetén kedvelt juhsajt. A titka, hogy legyek petéznek bele, és a lárvák a sajt zsírján hízva döglenek meg, majd erjednek. Évekig betiltott kaja volt, csak a feketepiacon lehetett hozzájutni, néhány éve nyilvánították nemzeti ételnek, azóta legális.
A mormotát vagy kecskét szőröstül, forró kövekkel a belében főzik meg.
Nagyon egyszerű: tegyél 300-500 alkamadarat egy kifordított fókába, nyomj ki belőle annyi levegőt, amennyit bírsz, majd az egészet temesd egy kőhalom alá 3-18 hónapra. Aztán nyersen edd meg a madarakat.
A kínai recept: hamu, só, rizskorpa és agyag keverékében tárolj tojást néhány hétig vagy hónapig, aztán edd meg.
Ehhez a kambodzsai tenyérnyi finomsághoz nem is kell magyarázat.
Norvég fogás, eredetileg csak a szegények ették.
Mexikóban zabálják két pofára.
A barbár magyarok a hajnali disznóvágás után ezt eszik hagymával reggelire.
Dél-Koreában szeretik, pedig bele lehet halni, ha a dög megcsípi az ember torkát.
Japánban csomagolják.
Dél-Ázsiában, a Kaukázusban, de még Dél-Kelet-Európában is eszik ezt a tehén patájából, fejéből és gyomrából készült ínyencfalatot.
Dél-Kelet-Ázsiában egyes hotelekben és a tömegközlekedésben is betiltották, mert bár a gyümölcshúsa ehető, rohadt büdös.
Vagy tonhal vagy homár vagy polip. A lényeg, hogy a séf úgy filézi a halat, hogy még verjen a szíve a tányéron. (Update: Egy kommentelő beküldte a még mozgó főtt kígyót is!)
Svédországban és Finnországban készítik. Nyugi, van benne tej is.
Ehhez nincs mit hozzáfűzni.
Grönlandon csinálják, 4-5 hónapig erjed.
Ázsia egyes részein magában vagy levesben fogyasztják.
Kapcsolódó: Schobert Norbi szerint ez finom
Kommentek
Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.