18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ezek a legfurcsább és legundorítóbb ételek a világon

gasztronómia
2013 október 25., 08:23

Én hatalmas rajongója vagyok a gusztustalan ételeknek, de az io9 gyűjtésének nagy részétől még én is rosszul lennék. Szerintük a leggusztustalanabb ételek a világon ezek:

Kacsaembrió élve főzve, a tojásában tálalva

Dél-Kelet Ázsiában nagy sláger.

Casu Marzu (rohadt sajt)

Szardínia szigetén kedvelt juhsajt. A titka, hogy legyek petéznek bele, és a lárvák a sajt zsírján hízva döglenek meg, majd erjednek. Évekig betiltott kaja volt, csak a feketepiacon lehetett hozzájutni, néhány éve nyilvánították nemzeti ételnek, azóta legális.

Mongol boodog

A mormotát vagy kecskét szőröstül, forró kövekkel a belében főzik meg.

Kiviak, inuit kaja Grönlandról

Nagyon egyszerű: tegyél 300-500 alkamadarat egy kifordított fókába, nyomj ki belőle annyi levegőt, amennyit bírsz, majd az egészet temesd egy kőhalom alá 3-18 hónapra. Aztán nyersen edd meg a madarakat.

1000 éves tojás

A kínai recept: hamu, só, rizskorpa és agyag keverékében tárolj tojást néhány hétig vagy hónapig, aztán edd meg.

Sült tarantula

Ehhez a kambodzsai tenyérnyi finomsághoz nem is kell magyarázat.

Sült vagy szárított birkafej

Norvég fogás, eredetileg csak a szegények ették.

Hangyalárvák mescalgyökérrel

Mexikóban zabálják két pofára.

MAGYAR GYŐZELEM: sült vér

A barbár magyarok a hajnali disznóvágás után ezt eszik hagymával reggelire.

Nyers polip szezámmaggal

Dél-Koreában szeretik, pedig bele lehet halni, ha a dög megcsípi az ember torkát.

Tonhalszem

Japánban csomagolják.

Khash

Dél-Ázsiában, a Kaukázusban, de még Dél-Kelet-Európában is eszik ezt a tehén patájából, fejéből és gyomrából készült ínyencfalatot.

A gyümölcsök királya

Dél-Kelet-Ázsiában egyes hotelekben és a tömegközlekedésben is betiltották, mert bár a gyümölcshúsa ehető, rohadt büdös.

Élő hal

Vagy tonhal vagy homár vagy polip. A lényeg, hogy a séf úgy filézi a halat, hogy még verjen a szíve a tányéron. (Update: Egy kommentelő beküldte a még mozgó főtt kígyót is!)

Disznóvér-palacsinta

Svédországban és Finnországban készítik. Nyugi, van benne tej is.

Kakastaréj

Ehhez nincs mit hozzáfűzni.

Erjesztett és szárított cápa

Grönlandon csinálják, 4-5 hónapig erjed.

Ökörpöcs

Ázsia egyes részein magában vagy levesben fogyasztják.

Kapcsolódó: Schobert Norbi szerint ez finom

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.