Havi 820 ezres fizetéssel is lehet valaki kiskeresetű a kormány szerint

POLITIKA
2013 október 25., 13:08

kalk1

A Kettős Mérce szúrta ki a kormany.hu-n minden idők legviccesebb adókalkulátorát.

Tudják, ezek olyan kis webes alkalmazások, amibe az ember beírja, hogy mennyit keres, meg hogy hány gyereke van, és akkor megmutatja, hogy mennyi lesz a nettója. Vagy ebben az esetben azt, hogy elvileg mennyit lehet spórolni az új adószabályokkal.

És hogy mi a szórakoztató ebben?

Hát az, hogy a kalkulátort úgy állították be, hogy csak előnyös számokat hozzon ki. Olyan adatot például, hogy valakinek csak egy gyereke van nem is lehet megadni, mert akkor valószínűleg nem látszana az előny.

A kiskereset fogalma is attól függően változik, hogy valakinek hány gyereke van. Két gyereknél csak bruttó 120 ezer forintig számít valaki kiskeresetűnek, három gyereknél már 610 ezer forintig, négy gyereknél pedig még havi bruttó 820 ezer forintos fizetéssel is kiskeresetű valaki a kalkulátor szerint.

kalk2

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.