A texasi vadászok megölnek egy orrszarvút, hogy megmentsék az orrszarvúkat

Még sosem jártam Texasban, de úgy érzem, ilyen is csak Texasban van: egy dallasi vadásztársaság elárverezi egy orrszarvú kilövési jogát -

hogy az így összegyűjtött pénzzel az orrszarvúk megmentésével foglalkozó alapot támogassák.

Namíbia rendelkedzik a joggal, hogy kilőjön évente legfeljebb ötöt a veszélyeztetett orrszarvúk közül. A jogot megpályáztatták, ebből pedig a Dallas Safari Club nyerte. A társaság pedig el fogja árverezni tagjai között az engedélyt 250 ezer dolláros kikiáltási áron, ami akár egymillió dollárig is felkúszhat.

rhino

A pénz aztán a Conservation Trust Fund nevű szervezethez megy majd, ami épp ezeknek az állatoknak a védelmével foglalkozik.

A fekete orrszarvú súlyosan veszélyeztetett, létszáma megtizedelődött a vadászok miatt. Szarvát gyógyító erejűnek tartják, ezért vadásszák.

"Ez az egész az orrszarvúk megmentéséről szól" - mondja Ben Carter, a dallasi szervezet elnöke. A Humane Society állatvédő szervezet elnöke, Wayne Pallace szerint ezzel szemben az utolsó dolog, amire az orrszarvúknak szükségük van, az az, hogy az amerikai elit lelője őket a szarvukért.

(via gawker)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.