Egy mozi fellázadt a korhatár ellen, és beengedi a tiniket a szerelmes lányok filmjére

2013 október 26., szombat 14:35

Ezen a héten mutatják be az Egyesült Államokban a Cannes-i Arany Pálma díjas filmet, az Adéle életét. Magyarországon már megy, cikkünk itt olvasható róla, de a legtöbben azért hallhattak róla, mert hosszú és mindent megmutató szexjelenetek is vannak benne két lány között.

adele

A film ezért Amerikában a "csak 17 éven felülieknek" kategóriába került. Ennek betartása ugyan nem jelent jogi kötelezettséget, de legtöbbször nem szokták figyelmen kívül hagyni.

Egy Greenwich Village-ben lévő mozi ugyanakkor közölte, be fogja engedni a fiatalabb nézőket a filmre. Indoklásuk szerint az Adéle élete gyerekeknek ugyan nem való, de érett tizenévesek, akik épp most szembesülnek érzelmi kihívásokkal és lehetőségekkel, igenis megnézhetik.

A New York Times szerzője is megjegyzi, saját 14 éves lánya is látta kétszer is a filmet, Franciaországban pedig 12-es korhatárral mutatták be. Ahogy pedig a Gawker írja, a film valószínűleg sokkal többet mond azoknak a tizenéveseknek, akik még most fedezik fel saját identitásukat, mint a felnőtteknek, akiknél ez már kiforrott.

És bár az egésznek sok jelentősége már csak a letöltések miatt sincs, a mozi indoklásával a képmutatással szemben csak egyetérteni tudok.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt