Eladó a világ legjobb nevű magyar étterme, a Gay Hussar

külföld
2013 október 26., 5:39
Fotó: Ben Sutherland, Flickr.com

Előrebocsátanám, hogy a "gay" eredeti jelentése bohókás, vidám - az Egyesült Államokban például az 1920-as évek jelzője volt. Ennek ellenére nevessenek nyugodtan. A Gay Hussar a londoni Sohóban, a Greek Streeten szolgálja a vendégeit már hatvan éve. Nevéből adódóan a specialitása a magyar konyha. A másik specialitása, hogy valamiért ide szerettek járni a balos brit politikusok és újságírók.

A Gay Hussarnak amúgy viszonylag kevés köze volt Magyarországhoz. A félig svájci, félig walesi Victor Sassie nyitotta 1953-ban. Sassie részben Magyarországon tanult, első londoni étterme, az 1939-ben nyitott Budapest is magyar konyhát vitt. Sassie a második világháborúban kémként szolgált, majd a médiamágnás Robert Maxwellnek dolgozott. Maxwell Kárpátalján született, amikor az éppen Csehszlovákiához tartozott. A területet 1939-ben Magyarországhoz csatolták, családja nagy részét 1944-ben Auschwitzba hurcolták.

Ha valaki meg szeretné venni a Gay Hussart, legalább félmillió fonttal készüljön, az ajánlatokat december 5-ig várják a tulajdonosok. (Via The Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt