Ha Észak-Dakotában ömlik az olaj, azt nem verik nagydobra

külföld
2013 október 26., 13:38

Az észak-dakotai törvények szerint nem kötelező tájékoztatni a lakosságot arról, ha valahol olajszivárgás van. Most kiderült, hogy nem is szokták. Az AP most szerzett egy csomó dokumentumot, amiből kiderült, hogy az elmúlt két évben háromszáz (300!) olajszivárgást és 450 egyéb, olajipari incidenst titkoltak el az államban, ahol Texas után a legtöbb, napi egymillió hordó olajat termelik az Egyesült Államokban.

A legtöbb szivárgás a szálítóvezetékeknél volt, és javarészt kisebbek. De az, ami miatt az AP nyomozni kezdett, nem volt kicsi. 865 ezer gallon, vagyis ~3,275 millió liter olaj ömlött ki a Tesoro Logistics csővezetékéből szeptemberben, beborítva pár holdnyi földet.

Észak-Dakota hivatalainak 11 napjába telt, mire egyáltalán mondtak valamit az olajfoltról, és akkor is csak kérdésre válaszolva. (Via The Atlantic Wire)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.