Azért a rasszisták élete sem olyan könnyű

bűnügy
2013 október 28., 13:47
comments 5

A 23 éves Dylan Grall például nyugodtan sétálgatott vasárnap délelőtt Janesville-ben, hátha esetleg összefut pár koszos mexikóival, akikbe beleköthet. Ki is szúrt két srácot, akik Amerika közepén nem amerikaiul beszéltek. Odalépett hozzájuk, hogy hagyják abba a spanyol karattyolást, és kezdjenek el angolul beszélni. Nem kezdtek, úgyhogy megverte őket. Aztán kiderült, hogy héberül beszéltek. Grallt testi sértéssel és gyűlölet bűncselekménnyel vádolják. Ilyen értelemben mondjuk mindegy volt, hogy spanyol ajkúakba vagy izraeliekbe köt bele. (gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.