Róka veszélyezteti a brit monarchiát

ÁLLAT
2013 október 28., 13:20
comments 1

Új, biztonságosabb ketrecbe költöznek a londoni Tower hollói. A fokozott védelmi intézkedésre azért volt szükség, mert két madár is rókatámadás áldozatává vált májusban.

A legenda szerint ha a Towerben lévő hollók száma hat alá csökken, az épület és vele az egész monarchia romba dől.

photo_camera A királyi hollók. Fotó: Wikipedia

A madárház felújításának költsége több tízezer font is lehet. Az új, rókabiztos létesítményben helyet kap egy látogatóknak fenntartott rész és egy amfiteátrum is.

Az elhullott Jubilee és Gripp  nevű madarakat egyébként gyorsan pótolták a gondozók, így jelenleg is biztosítva van a monarchia fennmaradásához szükséges madárlétszám: pontosan hat példány, ahogy II. Károly angol király rendelete előírja, Nagy-Britannia tehát egyelőre biztonságban van. (Telegraph)

Fejér Etelka

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.