A kapitány szeretője volt a moldáv táncos, aki a hajóhídon volt a Concordia balesetekor

Egyéb
2013 október 29., 15:23
photo_camera A felborult Concordia a levegőből.
REUTERS/Alessandro Bianchi

Tanúmeghallgatásokkal fdolytatódott a Costa Concordia 32 halálos áldozatot követelő 2012 januári balesetének bírósági tárgyalása. Ma hallgatták meg Domnica Cemortant, a moldáv táncosnőt, aki a baleset idején a hajóhídon volt. Cemortan vallomásában beismerte, hogy a kapitány, Francesco Schettino szeretője volt.

Schettinót akár húsz év börtönre is ítélhetik, ha bebizonyosodik, hogy az ő hibájából futott zátonyra és süllyedt el a hajó.

Egy másik tanú, a hajó főpincére, Antonello Tievoli pedig azt vallotta, hogy a kapitány neki akart kedveskedni, amikor veszélyesen közel hajózott Gioglio szigetéhez. Tievoli megkérte, hogy hajózzanak közel a szigethez, mert ott van a családja. Schettino ezt már január 6-án is megtette a kedvéért, de nem volt elégedett, ezért utasította a kormányost, hogy legközelebb még közelebb hajózzon a szigethez. Egy hét múlva a kormányos így is tett, a hajó pedig zátonyra futott. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.