A kapitány szeretője volt a moldáv táncos, aki a hajóhídon volt a Concordia balesetekor

2013 október 29., kedd 15:23
A felborult Concordia a levegőből.
REUTERS/Alessandro Bianchi

Tanúmeghallgatásokkal fdolytatódott a Costa Concordia 32 halálos áldozatot követelő 2012 januári balesetének bírósági tárgyalása. Ma hallgatták meg Domnica Cemortant, a moldáv táncosnőt, aki a baleset idején a hajóhídon volt. Cemortan vallomásában beismerte, hogy a kapitány, Francesco Schettino szeretője volt.

Schettinót akár húsz év börtönre is ítélhetik, ha bebizonyosodik, hogy az ő hibájából futott zátonyra és süllyedt el a hajó.

Egy másik tanú, a hajó főpincére, Antonello Tievoli pedig azt vallotta, hogy a kapitány neki akart kedveskedni, amikor veszélyesen közel hajózott Gioglio szigetéhez. Tievoli megkérte, hogy hajózzanak közel a szigethez, mert ott van a családja. Schettino ezt már január 6-án is megtette a kedvéért, de nem volt elégedett, ezért utasította a kormányost, hogy legközelebb még közelebb hajózzon a szigethez. Egy hét múlva a kormányos így is tett, a hajó pedig zátonyra futott. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt