https://444.hu/assets/szervilis-logo-fejlec.jpg

A legszervilisebb magyarok – SZUPERMEGADÖNTŐ

életmód
2013 október 29., 11:56

Magyarországon mindig szezonja van szolgalelkűségnek. A kis nyelvek nyalnak a közepes seggeknek, a közepes seggek meg dörgölőznek a legnagyobbhoz.

A 30 legszervilisebb magyar szavazás első részét múlt hét csütörtökön, a második részt pénteken indítottuk el. Öldöklő küzdelem volt ez egy olyan mezőnyben, ahol minden egyes induló megérdemelné a győzelmet.

Volt, akinek rosszul esett, hogy szerepelt a listán. Más sörözni hívott, és olyan új szavakkal ismerkedett, mint a YOLO.

Összesen több mint 14 000 szavazat érkezett. Meg egy csomó teljesen jogos pótjelölés.

Most a két listán szereplő első 3-3 jelölt között kell dönteni, a 444 szerkesztőségének tagjai pedig igyekeznek ezt megkönnyíteni.

szervilis-logo-textbreak

A Békemenet szervezői – Laudátor: Erdélyi Péter

#bekemenet

Európában, vagy legalább is annak hanyatló, nyugati részén elég ritkán fordul elő, hogy a kormány civilek minden különösebb ok nélkül felvonulásokat szervezzenek a hatalom mellett. Ez inkább olyan helyeken van szokásban, mint Észak-Korea, Kuba, Kína. És mi is bekerültünk ebbe a klubba. De nem ezért ajánlom a Békemenet szervezőit.

Hanem, mert intézményt csináltak a szolgalelkűségnek.

Megmutatták, hogy Magyarországon százezernél is több olyan ember van, aki egy munkaszüneti napon szabad akaratából vonul, skandál és tapsikol büszkén órákig, hogy a hatalmasok lássák, hogy van, aki szereti őket.

szervilis-logo-textbreak

KDNP – Laudátor: Magyari Péter

semjen_orban760

A Fidesz orrán pamutbojt? Nehéz definiálni a KDNP-t, mert nincs más dolga, mint hogy a keresztény jelzőt hangsúlyossá tegye a Fidesz körül. A KDNP valójában nem létezik. Nincs akarata, nincsenek kérdései, még kérni sem tud semmit a nagy testvérétől, aki csak plecsninek használja. Napirend előtt a parlamentben meg lehet kétszerezni a kormányt méltató felszólalók számát, ennél több lehetősége nincs ennek a szerveződésnek. Kormánypárttól ennél kevesebbet el se lehet képzelni.

Miért vannak? Néhány politikus úgy maradhatott a kaptafánál, hogy még 1997-ben a széteső KDNP-t hátrahagyva átült a Fideszbe. Hogy milyen képesség kell ahhoz, hogy valaki bármilyen igény és ambíció nélkül csak a létezés kedvéért vegetáljon 16 évig?

A válasz egy szó: szervilizmus.

szervilis-logo-textbreak

Kerényi Imre – Laudátor: Herczeg Márk

kerenyi1

Bár Obersovszky Péter és a KDNP is kiérdemelte az elismerést, mégis arra buzdítok mindenkit, hogy szavazzon Kerényi Imrére, korunk wannabe Révai Józsefjére, aki a 60-as évek színházi világában tanult helyezkedni, így nem csoda, hogy higanygerincűbb Mick Jaggernél. Egy igazi seggsommelier mindig megtalálja a számításait, és Kerényinek sem okozott gondot a 80-as évek végén az MSZMP-ből átugrani az MDF-be, majd a Fidesznél tökélyre fejleszteni a hízelgést. Legívesebb, 2-es szintű nyelvcsapásait akkor indította, amikor a bukott ősmameluk, Schmitt Pál lába elé térdelt le.

Teljesítménye balról és jobbról nézve is világszínvonalú: az univerzális hízelgő olyan mélyre hajol, ahova a feudalizmus alatt volt szokás, miközben könyvekből épít templomot az államnak.

szervilis-logo-textbreak

Obersovszky Péter – Laudátor: Kerner Zsolt

obersovszky3

Obersovszky Péterről bebizonyítani, hogy szervilis körülbelül annyira könnyű, mint Sztálinról, hogy kommunista. Tök egyértelmű, de hirtelen nem annyira menne. Érdemes bármelyik interjúját megnézni, mert a kormánypárti vendégektől nála még Zsigó Róbert is durvábbakat kérdezne, de inkább beszéljen a mester:

„Én elég régóta ismerem elnök urat, és azt nem értem, hogy miért volt ennyire visszafogott, tehát ön egy sokkal szenvedélyesebb ember, még köztársasági elnökként is. Ha ezek a dokumentumok előbb kikerülnek, vagy ön a szokásos lendületével előbb felveszi a kesztyűt, akkor lehet, hogy ez a dolog idáig el sem jut”.

„Minden inkriminált részre ott vannak a bizonyítékok”.

„Elnök úr, azt világossá tette, hogy megvédi a hivatalát a politikai támadásoktól és nem hajlandó engedni a politikai nyomásnak. Hogy önben még él a sportoló, most azt is bizonyítja, de azért önt emberként, mégpedig népszerű, és meglehetősen sokak által szeretett emberként a becsületében is megbántották. Nem perel? Vagy ezt önnek mint elnöknek kötelessége elviselni?” (Interjú Schmitt Pállal a plágiumbotrányról az MTV-n.)

szervilis-logo-textbreak

Schmitt Pál - Laudátor: Bede Márton

photo_camera MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Nem azt mondom, hogy nincsenek ebben a mezőnyben okleveles seggnyalók és professzionális takonygerincűek, de Schmitt Pál két okból is verhetetlen. Egyrészt mert olyan magasra mint ő, Magyarországon senki nem jutott puszta szolgalelkűséggel. Másrészt pedig mert szemben listánk számtalan zöldfülű nyaloncával, ő évtizedek óta él elvek nélkül. Az egykori szocialista karrierista ráadásul nemzetközi terepen is bizonyította, hogy szervilizmusban fel tudjuk venni a legjobbakkal a versenyt: egy globális sportszervezetben tényleg csak az juthat magasra, akinek ha azt parancsolják, hogy nyaljon ki egy segget, csak annyit kérdez vissza, hogy milyen mélyen tetszik parancsolni.

szervilis-logo-textbreak

Szijjártó Péter - Laudátor: Nincs

szijjarto

Hiába próbálkoztunk napokig, egyetlen ember sem volt a szerkesztőségben, aki hajlandó lett volna egy bekezdést írni Szijjártó Péterről, és az ő szolgalelkűségéről. Mivel nagyon sokan szavaztak rá is, itt a helye a döntőben neki is, ha pedig valaki minőségi laudációt küldene be, akkor azt ki fogjuk ide rakni.

szervilis-logo-textbreak

És most tessék szépen szavazni!!!4!!4!!!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.