Cáfolta a Comedy Central állításait az amerikai kémfőnök

külföld
2013 október 29., 21:32

Ezt megismételném, hogy egész biztosan megemésszék:

Cáfolta a Comedy Central állításait az amerikai kémfőnök.

Emlékeznek még, amikor a műszak kezdetén azt mondtam, hogy kemény napja lesz az amerikai titkosszolgálatoknak? Nem is tévedhettem volna nagyobbat. Elméletileg ma kéne felelniük az amerikai kémfőnököknek arra, hogy miért is tűnt jó ötletnek lehallgatni a világ 35 vezető politikusát.

Ehelyett James Clapper, a nemzeti hírszerzési igazgató öt percet töltött a Comedy Central vicchíradóját, a Daily Show-t vezető Jon Stewart egyik poénjának cáfolatával. És ez nem vicc.

Stewart állítása viszont az volt. A Daily Show hétfői adásában a Várj, el ne mond neki című szkeccsben azzal szórakoztak, hogy a Fehér Ház mostanában rendszerint azzal védekezik, hogy Obama nem is tudott az adott problémáról. Például arról, hogy a róla elnevezett egészségbiztosítási reform kulcseleme, a biztosításvásárló honlap teljesen működésképtelen.

Vagy arról, hogy az NSA lehallgatta Angela Merkelt. Az ABC News erről szóló, bejátszott tudósításában hangzik el, hogy az NSA-t nem is az elnök utasítja, hanem "valami, amit a Nemzeti Hírszerzési Prioritási Keretszabályozásnak (National Intelligence Priorities Framework, NIPF) hívnak".

Erre reagálja azt Stewart, hogy "mi a fasz?", majd azon poénkodnak, hogy Kennedy óta egy elnök sem irányította az országot, a kémkedést például a NIPF irányítja.

És a keddi meghallgatásán Clapper komolyan öt percet azzal töltött, hogy a NIPF az nem is egy ki, mégcsak nem is egy szervezet, hanem egy dokumentum, ami meghatározza a hírszerzési feladatokat és azok szabályait. Komolyan. (Via The Atlantic Wire)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.